Multifamily Housing

This project is located in the municipality of Viseu. It is a subdivision in a land without vegetation and we intend to return native vegetation in order to provide the building with green spaces for decompression and to return the vegetation that was once removed to the site.

In this sense, the building is developed in Horizontal plans following the green massif that will surround it, establishing a strong relationship with the interior spaces.

The Multifamily housing building aims to respect the principles of “green construction” as it believes that it will contribute to generating a more vital community, healthier indoor and outdoor spaces and stronger relationships with the natural environment in which it is inserted. This commitment started in the preliminary design phase and is committed to being a continuous process throughout the useful life of this building. We are certain that these principles have resulted in a lower impact, promoting a sustainable and, ultimately, regenerative built environment, given that the materials and proposed solutions will be premised on being recycled or reusable. On the other hand, there is also a great concern in the use of renewable energies, such as photovoltaic solar energy combined with the reuse of rainwater for watering gardens.

We believe that climate change deserves special consideration because buildings and land use are responsible for a large part of greenhouse gas emissions.

“A low-carbon future will not only have high-performance buildings, but it will also require high-performance communities.”
Albert Einstein

Location

Viseu

Year

2023

State

Project

Imagens portefolio
Imagens portefolio
Imagens portefolio
Imagens portefolio
Imagens portefolio
Imagens portefolio

More Projects

Mirandela Hospital Unit

The Nordial Medical Center  was designed from the beginning to transcend the typical technical and functional hospital organization. As this is a condition that conditions the patient to enjoy the building for life, we sought to create spaces that promoted a greater sense of well-being, welcoming and autonomy. The constant evolution of medicine and technologies […]

Read More

Douro Valley House

There are only a few instances in an architectural career where a client and an architect’s vision unify into an immaculate and complete expression of art and architecture. We were very fortunate to work with a couple who, devoted to the ideals of minimalism’s stark allure, asked us to design a house in the Douro […]

Read More

Saramagayo House

 Saramagayo farm is located in the monumental landscape of the Alto Douro, a UNESCO World Heritage Site. Given the site’s heritage importance, the aim of the intervention was to integrate the new house into the landscape, which is characterized by its narrow, winding terraces where vineyards are planted, constructed over centuries of evolving wine production […]

Read More

Riverside Building

MJARC Architects was invited to renovate a building that has been a feature of Santa Comba Dão’s landscape for over 20 years. Located on the hillside of the river Dão, the pre-existing building had only its structure and had not been completed. In this sense, the main aim of the rehabilitation was to reuse and […]

Read More